Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Οι πιο extreme τουαλέτες του κόσμου!

πηγή

Οι πιο extreme τουαλέτες του κόσμου! (pics)

Από το Νότιο Πόλο μέχρι και την έρημο Μοχάβε κάποιοι έχουν φροντίσει για την... ανάγκη σου




Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει πως πιο γρήγορο και από την ταχύτητα του φωτός αλλά και της σκέψης είναι το «κόψιμο», γιατί αν σε πιάσει ούτε να το σκεφτείς προλαβαίνεις, ούτε καν να ανάψεις το φως της τουαλέτας.
Γι αυτό κάποιοι φρόντισαν ώστε αν βρεθείς σε τέτοια ανάγκη και είσαι στην έρημο, στα χιόνια, στο χείλος του γκρεμού ή σε κάποιο περίεργο μέρος,  να μην λερώσεις οπού βρεις αλλά να έχεις την άνεση και την απαραίτητη απομόνωση της στιγμής.
Για παράδειγμα είσαι στην Ελβετία και χαζεύεις την θέα στο όρος Muottas Muragl στο St Moritz και πάνω στο όμορφο της στιγμής έρχεται η πρώτη ειδοποίηση (σίγουρα θα έχει και ηχώ εκεί πάνω). Δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι γιατί οι Ελβετοί έχουν φροντίσει για εσένα έχοντας δημιουργήσει μια τουαλέτα που έχει πάρει και το όνομα της από τον διάσημο ζωγράφο Giovanni Segantini.
Segantini hut restroom
Και καλά να εισαι στο St. Moritz. Αν είσαι στο Νότιο Πόλο πως θα την βολέψεις. Όμως και εκεί υπάρχει λύση και φαίνεται ξεκάθαρα από την φωτογραφία που εβγαλε ο Σουηδός ηθοποιός Alexander Skarsgard που συμμετείχε στο Walking with the Wounded Challenge, όπου εκπροσωπούσε την αμερικάνικη ομάδα Noom Coach. Το σκληρό οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους τραυματίες στρατιώτες και ο Alexander, αφού πέτυχε τον στόχο του είπε να… ξαποστάσει.
display
Τώρα αν θες παράλληλα με την ανάγκη να κάνεις και το ντουσάκι σου και για αυτό κάποιοι έχουν προνοήσει. Η τουαλέτα-ντους, η μοναδική στον κόσμο, τροφοδοτείται από μια γεωθερμική πηγή στο ηφαίστειο Krafla κοντά στη λίμνη Myvatn της Ισλανδίας.
Public toilet
Αν είσαι ορειβάτης και βρίσκεσαι την Pioneer Hut στο Fox Glacier στο Εθνικό Πάρκο του Westland και χρειαστείς να πας στο «μέρος του βασιλιά» χωρίς να σε βλέπουν οι υπόλοιπου δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Βέβαια αν δεν είσαι ορειβάτης και βρεθείς κατά τύχη στο όρος Tasman, τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Νέας Ζηλανδίας, μονό από τον ίλιγγο μπορεί και να σου… φύγουν.
A
Σίγουρα θα έχετε ακούει το «χ@σ@ ψηλά και αγνάντευε». Αυτό θα είχαν ακούσει και οι εμπνευστές της τουαλέτας στα βουνά Αλτάι της Σιβηρίας σε ύψος 2.600 μέτρων.
η-extreme-τουαλέτα-στο-kara-tyurek-της-σιβηρίας
Είσαι στην έρημο Mojave στην Καλιφόρνια και πριν από λίγο έχεις φάει κάτι μπουρίτος που δεν ήταν και τόσο περιποιημένα. Τι κάνεις; Μα φυσικά πας στην τουαλέτα… Οχι δεν είναι οφθαλμαπάτη, ανάμεσα στα δέντρα Joshua, στο πάρκο μεγέθους 6.224τ.μ. ανάμεσα στη θέα των αμμόλοφων και των απέραντων οροπεδίων υπάρχει η λύση.
Outhouse in the desert
Στην περίπτωση της τελευταίας τουαλέτας δεν μπορείς να πεις και πολλά. Απλά να εύχεσαι να μην σου έρθει η ανάγκη σου στο Oymyakon της Ρωσίας την πιο κρύα πόλη στον κόσμο και εκείνη την ώρα είσαι έξω και χρειαστεί να πας στην συγκεκριμένη τουαλέτα.
A toilet on the tundra at a petrol stop on the road to Oymyakon. Journey to Oymyakon, considered by many to be the coldest permanently inhabited settlement in the world. The village was originally a stopover for reindeer herders who would water their flocks from a thermal spring. Known as the "Pole of Cold" the town of 500 once recorded a temperature of -71.2. Average temperatures in January are -50c. PHOTO BY AMOS CHAPPLE / REX FEATURES  **NORTH/SOUTH AMERICA OUT**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου