Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ροζίτα Σώκου: «Η Μελίνα

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, απ' το να σού εξευτελίζουν τον Μύθο!
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, απ' το να Μυθεύεις ψεύτικα τον εαυτό σου, είτε μόνος σου, είτε με παρέα!
Αργά ή γρήγορα, κάποτε θα ξεφουσκώσει κι είναι κρίμα, τόσο για τους ίδιους τους Μυθολόγους, όσο και για τους ήρωες, όσο και για τους θαυμαστές!
Γι' αυτό λοιπόν, ας είμαστε πραγματικά εμείς, οι εαυτοί μας, οι ίδιοι, με τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας και τις όποιες αξίες μας!
Θαύμαζα την Μελίνα κι ακόμα και πάντα θα την θαυμάζω!
Μπόρεσε ότι καμία άλλη δε θα μπορούσε.
Σέβομαι την κυρία Ροζίτα όμως, καθότι δεν είναι τυχαία κριτικός, συνάμα την γνώριζε.
Παίζει πολύ ρόλο αυτό, στην εικόνα που έχουμε για τον κάθε Ήρωα ή Μύθο.
Σκληρή είναι και πολύ!
Μα αλλιώς, δε θα ήταν η Ροζίτα!
Δεν μπορείς να της απαγορεύσεις να τα πει, ούτε να το ρίξεις στην ηλικία ή στην όποια ζήλεια, τάχα, και σε όποιες άλλες εύκολες εξηγήσεις.
Μη ξεχνώντας πως οι Καλλιτέχνες δεν είναι θεοί, ακούμε, μαθαίνουμε, προχωράμε, σεβόμαστε, αναγνωρίζουμε, νοούμε, προχωρούμε εμείς, πιο σωστοί, και όλοι παίρνουν τελικά στην Ιστορία, την θέση που τους αξίζει! Όποτε... (πληθυντικός -γιατί όχι; Ότι δηλώσεις είσαι.)
 Και οι κρίνοντες, κρίνονται. Πάντα!

Ροζίτα Σώκου: «Η Μελίνα Μερκούρη την πρώτη νύχτα του γάμου της...»

Ροζίτα Σώκου: «Η Μελίνα Μερκούρη την πρώτη νύχτα του γάμου της...»

Η Ροζίτα Σώκου για μια ακόμα φορά μίλησε για την Μελίνα Μερκούρη και αποκάλυψε πράγματα για την ζωή της.
«Γιατί είμαι κριτικός και μιλάω άσχημα για όποιον θέλω και είμαι πάρα πολύ καλή κριτικός και πολύ αναγνωρισμένη, αλλιώς δε θα με είχε η Ελένη Βλάχου πλάι της. Έκανε νάζια που ήταν πρόστυχα για γυναίκα. Την κοίταζα και αισθανόμουν ότι ντρεπόμουν που ήμουν γυναίκα. Ας βάλουν το μονόλογο της Μήδειας να ξεράσουν οι πάπιες. Τη βρήκα χάλια. Ελεεινή ηθοποιός ήταν! Η ίδια βέβαια μου έχει ορκιστεί ότι δεν έχει διαβάσει ποτέ της ένα βιβλίο ολόκληρο και δεν ξέρει τι θα πει η λέξη οργασμός. Την πρώτη νύχτα του γάμου της με τον άντρα της τον Χαροκόπο της έφερε μια τσόντα, ένα περιοδικό πρόστυχο για να καταφέρει κάτι, ούτε και ξέρω αν τα κατάφερε.
Μου έδειξε εμένα την εφημερίδα δε το ξέρω από κουτσομπολιό. Ήταν η μέρα που η Τζάκι Κένεντι είχε πάει και είχε χορέψει στην Ισπανία και μου λέει το βλέπεις το ζώον, το βλάκα; Να έχεις την τύχη να σου σκοτώσουν τον άντρα σου και τέτοιον άντρα και αντί να βάλεις τις πλερέζες και να λες δικαιοσύνη και να βγαίνεις στις τηλεοράσεις και να γίνεις σταρ που αυτός είναι ο στόχος μιας σωστής γυναίκας, αυτό το ζωόν πάει και μου χορεύει. Κι όταν ήρθε η χούντα είπα είχε την τύχη να της σκοτώσουν την πατρίδα της και τέτοια πατρίδα και έβαλε τις πλερέζες για να γίνει σταρ. Το τι εκμεταλλεύτηκε τη χούντα δε λέγεται!» τόνισε στο Φ+Μ Live.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου