Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Κι όμως αυτά ζούνε πάνω στο στρώμα που κοιμάσαι!

Κι όμως αυτά ζούνε πάνω στο στρώμα που κοιμάσαι!


Οι εντυπωσιακές εικόνες που βλέπετε τραβήχτηκαν από επαγγελματίες φωτογράφους, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένα και λεπτομερή μικροσκόπια αλλά και μεγεθυντικούς φακούς υψηλής ανάλυσης.
Αποτελούν δε μέρος μιας τεράστιας βάσης δεδομένων με παρόμοιες εικόνες που υπάρχει στη Science Photo Library του Λονδίνου και χρησιμοποιείται για την έρευνα, ως εκπαιδευτικό υλικό, ακόμη και ως έργα τέχνης!
Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης (οικογένεια αραχνοειδών),  που το μέγεθός τους είναι 0,3 mm και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι, μεγεθύνονται δεκάδες χιλιάδες φορές, ενώ τα εντυπωσιακά χρώματα που προστέθηκαν από τους επιστήμονες δημιουργούν εν τέλει ένα τρομακτικό αποτέλεσμα.
«Τα δείγματα των ακάρεων έρχονται από όλο τον κόσμο και, βέβαια, δεν είναι αόρατα με γυμνό μάτι. Έτσι καλύπτονται με φύλλα χρυσού και στη συνέχεια τοποθετούνται κάτω από το μικροσκόπιο, με τα αποτελέσματα που βλέπετε», λέει ο Mark Abbott, διευθυντής της Βιβλιοθήκης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι έρευνες έδειξαν ότι σε ένα μονό στρώμα ύπνου υπάρχουν έως 10.000.000 ακάρεα, με σημαντικότερα τα Dermatophagoides pteronyssinus, Dermatophagoides farinae και Euroglyphus maynei.
 Πηγή:http://www.newsnow.gr/article/220394/ki-omos-afta-zoune-pano-sto-stroma-pou-koimasai-.html
Στις αρχές Οκτωβρίου ξανακυκλοφόρησε με δυο διαφορετικούς τίτλους  
Με αυτά τα πλάσματα κοιμάστε κάθε μέρα μαζί η  ΣΟΚ: Με αυτά τα πλάσματα κοιμάστε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μαζί και με την δική τους ερμηνεία και στο τέλος ένα αναπάντητο ερώτημα.
Κι όμως… αυτά που βλέπετε είναι τα ακάρεα. Σε μεγέθυνση φυσικά και μένουν μέσα στα στρώματά μας. Και είναι σίγουρο ότι τώρα που τα βλέπετε σας έχει πιάσει μια φαγούρα… «άνευ προηγουμένου».
Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης (οικογένεια αραχνοειδών), που το μέγεθός τους είναι 0,3 mm και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι, ευθύνονται κυρίως για σημαντικές αλλεργίες.
Θα μπορέσετε να ξανακοιμηθείτε… στο ίδιο στρώμα;
Πηγή:http://www.inews.gr/102/me-afta-ta-plasmata-koimaste-kathe-mera–mazi.htm 
Πηγή:http://www.exonea.com/2012/09/blog-post_1361.html
Εμείς θα συνεχίσουμε με την απάντηση στο ερώτημα αλλά και με ενημέρωση το τι πρέπει να προσέχουμε αλλά  και πώς να αντιμετωπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις.
Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ζούνε μαζί μας , στο στρώμα που κοιμόμαστε, στο σαλόνι που καθόμαστε, στο χαλί, την μοκέτα, είναι και πάνω στα ρούχα μας, στο δέρμα μας , στον αέρα που αναπνέουμε. Τρέφονται με τα απονεκρωμένα κύτταρα τον ιδρώτα που εμείς αποβάλουμε και ‘‘ρυπαίνουμε’’ το περιβάλλον.
Τρέφονται και αποβάλουν τα περριτώματα τους που μαζί με την αποσύνθεση τους, η με το να τα σκοτώσουμε με τα διαφορά σκεύασμα ,  με αποτέλεσμα να δημιουργούν ανακυκλωνόμενη εσωτερική επιμόλυνση στον χώρο, προκαλώντας σημαντικά συμπτώματα αλλεργιών αλλά και αναπνευστικών παθήσεων. Η Προληπτική Φροντίδα στην αντιμετώπιση Αλλεργικών, Ρινικών η και Πνευμονικών συμπτωμάτων. 
Ευθύνονται λοιπόν αυτά τα εργατικά κομψά ζωάκια γιατί τρώνε αυτά που ‘‘ρυπαίνουμε’’ το περιβάλλον,  η εμείς που δεν φροντίζουνε να καθαρίσουμε αυτά που αποβάλουν, γιατί δεν μπορούν από μονά τους ,όπως στον ζωάκια μας, τα παιδάκια μας, ή υπάρχει ευθύνη και από την αποσύνθεση  και άλλων εντόμων , ακόμη και από τις κατσαρίδες.
Για την αντιμετώπιση των ποικίλων οργανισμών, υγειονομικής και όχι μόνο σημασίας, στους κατοικημένους χώρους πέραν των πληροφοριών επί της μορφολογίας, βιολογίας, οικολογίας αυτών, χρειάζεται και πλήρης γνώση των διαφόρων μεθόδων και πρακτικών εφαρμογής.
Πριν από κάθε πρακτική εφαρμογή ασφαλών μεθόδων και μέσων, για μια Ισορροπημένη εξυγίανση, με Bio-Εφαρμογές σε ινώδη υλικά (Στρώματα, Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες), αλλά και για τις Μεθόδους Συντήρησης τους, πρέπει να αντιμετωπίζονται με Επιστημονική διάγνωση, μόνο από  Επιστήμονες Διαγνώστες (Cleaning Advisors), και όχι από άτομα “ειδικά εκπαιδευμένα” των εταιριών που πουλούν μηχανήματα, σκευάσματα η παρέχουν υπηρεσίες.
Η ευαισθητοποίηση μας προς τις περιβαλλοντικές αλλαγές μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για την ανάγκη μέριμνας για καθαρούς εσωτερικούς χώρους, καθιστούν απαραίτητη την επαγγελματική συνεργασία με έναν Επιστήμονα Διαγνώστη – Σύμβουλο, ( Cleaning Advisor), για επιστημονικές συμβουλές με επαγγελματικές λύσεις
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζου ότι:
 1) Μπορούν να αγοράσουν –για ιδίαν χρήση- σκευάσματα για την καταπολέμηση τους , αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναεμφανιστούν. Χιάζεται να γίνει περιορισμός στις χρήσεις διότι οι υπερβολές δημιουργούν ανθεκτικότητα.    
2)Όχι λοιπόν πανικός, λίγο προσοχή χρειάζεται σε έντυπα η άλλες ενημερώσεις διότι,  
Επαγγελματική Εφαρμογή χρήσης σκευάσματος για τα άκαρεα, μπορεί να γίνει μόνο από Επαγγελματία Επιστήμονα που έχει την απαιτούμενη άδεια.
3) Πριν από  την εφαρμογή χρειάζεται πόλη καλή απορρύπανση και εξυγίανση του χορού. Οι ποιο αποτελεσματικές εφαρμογές με λιγότερα χημικά και εξυγίανση, προσφέρουν περισσότερη προστασία από την εσωτερική επιμόλυνση, είτε γίνετε από την αποσύνθεση των εξουδετερωμένων εντομών, είτε από τα χημικά που αναμιγνύονται με τη σκόνη.
Για πληροφορίες στο info@klintec.gr η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887
 Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor
 Πηγή: Hygienichome.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου