Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Αγριος ακρωτηριασμός αλόγου στα Ιωάννινα

Φρίκη! Αγριος ακρωτηριασμός αλόγου στα Ιωάννινα

Το άλογο εντοπίστηκε ακρωτηριασμένο βάναυσα, στον κάμπο Ιωαννίνων, μεταξύ Κρύας και Περάματος. Επί τόπου η αστυνομία και ο εισαγγελέας.

friki-agrios-akrwtiriasmos-alogou-sta-iwanninaΣύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν το άλογο βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο την τελευταία βδομάδα. Είναι βέβαιο ότι έχει μεταφερθεί από αλλού και πολύ πιθανό να έχει κλαπεί.
Με το ένα του πόδι να λείπει, σέρνεται στο έδαφος για να φάει και να πιει νερό. Μόνο αυτό μπορεί. Κάθε προσπάθεια να σηκωθεί είναι ανεπιτυχής και είναι ολοφάνερο ότι υποφέρει πολύ από το τραύμα που δεν έχει επουλωθεί πλήρως.


Την παρουσία του αλόγου στο συγκεκριμένο σημείο εντόπισε εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Ένωσης Ιωαννίνων. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατέγραψαν το περιστατικό ενώ άμεσα θα ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.


Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή δρουν οργανωμένα κυκλώματα που συγκεντρώνουν ζώα, από γάτες μέχρι κι άλογα, τα οποία στην συνέχεια εξάγονται στο εξωτερικό. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα και σε άλλες καταλήγουν στο εμπόριο.

Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου