Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Αναστηλώνεται το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Αναστηλώνεται το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Αναστηλώνεται το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας - Media

Την άμεση εκκίνηση των εργασιών αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, που κατέρρευσε τον Φεβρουάριο, αποφάσισαν την Τετάρτη οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε κοινή σύσκεψή τους στο υπουργείο Πολιτισμού.
Ως στόχος τέθηκε, οι εργασίες αναστήλωσης να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2016, με φορέα υλοποίησης του έργου την περιφέρεια Ηπείρου. Για τον σκοπό αυτό συστήνεται επιστημονική επιτροπή παρακολούθησης των εργασιών, καθώς και μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την υποδοχή δωρεών και χορηγιών - αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
«Οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία, ενώ δωρητές, όπως η οικογένεια Λούλη, έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να προβούν σε δωρεές ώστε να προχωρήσει η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού. Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε τη σύμπνοια όλων των εμπλεκομένων φορέων» δήλωσε ο αν. υπουργός Πολιτισμού μετά το πέρας της σύσκεψης.
Για το σκοπό αυτό «συνάπτεται προγραμματική συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΕΜΠ και του δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Ο πρύτανης του ΕΜΠ ενημέρωσε τον υπουργό για την παρουσίαση μελετών από καθηγητές και φοιτητές του ΕΜΠ για το γεφύρι της Πλάκας, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα τις πρώτες μέρες του Ιουλίου».
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας, ο δήμαρχος βορείων Τζουμέρκων Ιωάννης Σεντελές, ο αντιδήμαρχος βορείων Τζουμέρκων Δημήτρης Τσιλογιάννης, η κοσμήτορας της Αρχιτεκτονικής σχολής ΕΜΠ Ελένη Μαΐστρου, ο καθηγητής Μεταλλευτικής του ΕΜΠ Δημήτρης Καλιαμπάκος, η προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του υπ. Πολιτισμού Ευγενία Γατοπούλου και η διευθύντρια Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου