Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Meryl Streep: Τι την έκανε να στείλει γράμμα σε κάθε μέλος του Κογκρέσου;

Meryl Streep: Τι την έκανε να στείλει γράμμα σε κάθε μέλος του Κογκρέσου;

2015062417265519 ey

Είναι η μόνη γυναίκα στο Hollywood που έχει προταθεί 19 φορές για βραβείο Όσκαρ. Γι” αυτό δεν είναι περίεργο που η παρέμβασή της Meryl Streep για την εκ νέου προώθηση της τροπολογίας για τα ίσα δικαιώματα μεταξύ των δύο φύλων στο αμερικανικό Κογκρέσο, θεωρείται πώς έχει πιθανότητες να ακουστεί.

Μία ημέρα μετά την συμπλήρωση των 66 της χρόνων (στις 22 Ιουνίου) η Meryl Streep αποφάσισε να εντείνει την φεμινιστική της δράση και να απευθυνθεί απευθείας σε κάθε μέλος του Κογκρέσου προσωπικά. «Σας γράφω για να υπερασπιστείτε την ισότητα. Για τη μητέρα σας, την κόρη σας, την αδερφή σας, τη σύζυγό σας ή τον εαυτό σας. Να το κάνετε στηρίζοντας την τροποποίηση για τα ίσα δικαιώματα», γράφει η Meryl Streep.
Μαζί με την επιστολή της έστειλε κι ένα βιβλίο της Jessica Neuwirth, της προέδρου της πρωτοβουλίας ERA για την αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α. ώστε να περιλάβει την επίμαχη τροπολογία. «Ίσος σημαίνει ίσος» ήταν ο τίτλος του βιβλίου που έστειλε σε κάθε μέλος του Κογκρέσου η ηθοποιός.

Η τροποποίηση προτάθηκε πρώτη φορά το 1923 στο Κογκρέσσο και πέρασε σαν τροποποίηση που μπορούσε να επικυρώσει όποια πολιτεία των Η.Π.Α. ήθελε… το 1972. Έκτοτε 35 πολιτείες έχουν επικυρώσει την τροπολογία, τρεις λιγότερες από όσες χρειάζονται για να γίνει υποχρεωτικός νόμος του συντάγματος.
Από το 1982 και μετά κάθε καμπάνια για την προώθησή της τροπολογίας αποτυγχάνει και οι ελπίδες όλων έχουν στραφεί στην Meryl Streep.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου