Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Υπόθεση όλης της Μαγνησίας η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Υπόθεση όλης της Μαγνησίας η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το ηχηρό όνομα της Βολιώτισσας με διεθνή φήμη μεσόφωνου, Μαρίτας Παπαρίζου πλαισιώνει την προσπάθεια για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021
Χρέη καλλιτεχνικής διευθύντριας αναλαμβάνει η μεσόφωνος με διεθνή καριέρα, Μαρίτα Παπαρίζου
Υπόθεση όλης της Μαγνησίας κι όχι αποκλειστικά του Δήμου Βόλου, γίνεται πλέον η υπόθεση σύνταξης του φακέλου, με τον οποίο η περιοχή θα θέσει υποψηφιότητα για να κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Επικεφαλής στην προσπάθεια θα είναι φυσικά ο Δήμος Βόλου, στο εγχείρημα όμως καλούνται να συστρατευτούν όλοι οι δήμοι του νομού και φυσικά οι πολίτες, που ήδη έχουν πλαισιώσει εθελοντικά το εγχείρημα και έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται την 80σέλιδη πρόταση.
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Το στρατηγείο για την προετοιμασία της πρότασης, έχει στηθεί σε γραφείο του κτιρίου Σπίρερ, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα 20ήμερο. Εκεί έχουν βρει στέγη οι προτάσεις και οι ιδέες όσων έχουν συσπειρωθεί γύρω από την προσπάθεια και μάλιστα σε εθελοντική βάση, την ίδια ώρα που άλλες πόλεις διαθέτουν χιλιάδες ευρώ για τη σύνταξη του φακέλου της υποψηφιότητας.
Προς το παρόν σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού - Τοκαλή, το στενό πυρήνα της προσπάθειας αποτελούν περίπου 10 άτομα. Πρόκειται για εκπροσώπους φορέων της πόλης αλλά και γνωστές προσωπικότητες, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύπτονται μέχρι να ολοκληρωθεί η στελέχωση της ομάδας.
Μοναδική ανακοίνωση που υπήρχε ήταν του ονόματος της καλλιτεχνικής διευθύντριας. Χρέη θα αναλάβει η μεσόφωνος με διεθνή καριέρα, Μαρίτα Παπαρίζου που αυτές τις ημέρες και έως την Τρίτη βρίσκεται στο Βόλο και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια.
Πέραν του ηχηρού ονόματος της Βολιώτισσας Μαρίτας Παπαρίζου, ο Βόλος και ο νομός φαίνεται ότι κρύβει κι άλλο…άσσο στο μανίκι του. Πρόκειται για προσωπικότητα από το εξωτερικό που επίσης θα πλαισιώσει την τοπική προσπάθεια.
Πάντως σε πρώτη φάση, η κ. Τοκαλή - Μποντού, έχει επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όλους τους φορείς. Μεταξύ αυτών και τους Δήμους της Μαγνησίας στους οποίους έχει απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής να ορίσουν εκπροσώπους που θα συμμετέχουν ενεργά.
Αλλωστε η πρόταση της περιοχής αναμένεται να στηριχθεί στο μότο «Βόλος - Μαγνησία 2021». Στο φάκελο της υποψηφιότητας της περιοχής, θα προβάλλονται όλα τα στοιχεία, που κάνουν αυτή τη μικρή γωνιά της Ευρώπης πλούσια σε ιστορία και πολιτιστική παράδοση, αλλά και την καθιστούν πόλο έλξης τουριστών: η Αργώ, , το Πήλιο, το λιμάνι, η Κάρλα, τα νησιά, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συνδυαστούν στο φάκελο της υποψηφιότητας. «Θα ξεκινάμε από τη μυθολογία και θα φθάνουμε έως το παρόν», ανέφερε η κ. Μποντού - Τοκαλή.
Η συγγραφή του φακέλου έχει ήδη ξεκινήσει. «Λειτουργούμε σε εθελοντική βάση. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, κινούμενοι αποκλειστικά από την αγάπη για την πόλη μας. Στόχος μας είναι η πρωτοτυπία και η καινοτομία», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.
Ο φάκελος θα πρέπει να πάρει την τελική του μορφή και να κατατεθεί έως τις 23 Οκτωβρίου 2015. Το τρέχον καλοκαίρι θα είναι καθοριστικό για τη σύνταξη της πρότασης. Η ομάδα που αποτελεί τον πρώτο μικρό πυρήνα του εγχειρήματος, έχει ήδη μελετήσει τους φακέλους πόλεων της Ευρώπης που κατέκτησαν τον τίτλο.
Αύριο, Δευτέρα και την Τρίτη, η κ. Μποντού - Τοκαλή θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει σε διημερίδα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στη διημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις υποψήφιες πολιτιστικές πρωτεύουσες αλλά και εκπρόσωποι πόλεων που έχουν ήδη κερδίσει τον τίτλο, για να καταθέσουν την εμπειρία τους.
Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί το λογότυπο της διεκδίκησης του τίτλου από το Δήμο Βόλου.
«Δεν μας φοβίζουν οι άλλες υποψηφιότητες. Δεν είναι άλλωστε θέμα ανταγωνισμού αλλά συναγωνισμού. Κάθε πόλη έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε στο Βόλο», ανέφερε η κ. Μποντού - Τοκαλή.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο Βόλος κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας δεν θα αποκτήσει απλώς ένα brand name. Θα ενισχυθεί η τουριστική φυσιογνωμία του και φυσικά θα έχει άμεσα οικονομικά οφέλη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου