Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι του Βόλου

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι του Βόλου

Σύμφωνα με την τελευταία
ενημέρωση στις 8 Ιουλίου, πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Δήμου Βόλου, στην έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ωστόσο οι διαδικασίες εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς για το στήσιμο της εμποροπανήγυρης. Χθες, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για το Λούνα Παρκ που θα λειτουργήσει. Ο διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός και το τίμημα θα ξεκινά από τις 40.000 ευρώ.

Η ΑΝΕΒΟ που έχει αναλάβει την αναβίωση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης τρέχει τις διαδικασίες για να προλάβει να λειτουργήσει το παζάρι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από τη δημοτική αρχή. Η μικρή καθυστέρηση πάντως θεωρείται δεδομένη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κανονιστική τροποποιήθηκε πρόσφατα μετά τη μερική απόρριψή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μετά από ένσταση που είχε καταθέσει η δημοτική παράταξη Δρόμοι Συνεργασίας.

Οπως είναι γνωστό, μέρος της εμποροπανήγυρης και συγκεκριμένα 5.700τ.μ. θα είναι στεγασμένα.

Θα χωροθετηθούν 354 περίπτερα διαστάσεων 3Χ3, 9 περίπτερα με ξεχωριστή τέντα διαστάσεων 3Χ9 (για τις ψησταριές), 3 Κυλικεία, περίπτερα για παραγωγούς εκτός Δήμου Βόλου, περίπτερα για παραγωγούς και συνεταιριστικούς Φορείς Δήμου Βόλου. Από το σύνολο των περιπτέρων, στα 20 θα εγκατασταθούν λουκουμάδες, χαλβάδες κ.τ.λ. Εως 15 άδειες θα χορηγηθούν κατά την κρίση της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης σε μικροπωλητές δημότες του Βόλου κατά προτεραιότητα για την πώληση ειδών στις εισόδους της εμποροπανήγυρης, όπως καλαμπόκι, κάστανο, τυποποιημένο μαντολάτο και παστέλι, το «μαλλί της γριάς» κλπ.

Το τέλος χρήσεως του κάθε χώρου το οποίο θα καταβληθεί στο Δήμο Βόλου, ορίζεται ως εξής: 230 ευρώ για περίπτερα, 280 ευρώ για γωνιακά περίπτερα, 530 ευρώ για θέσεις λουκουμάδων, 1.600 ευρώ για ψησταριές.

Οι χώροι πώλησης διατίθενται και κατακυρώνονται με σειρά προτεραιότητας (η οποία φαίνεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία που υποβάλλεται η αίτηση στο Δήμο Βόλου). Για τη λειτουργία των περιπτέρων εμπορικής δραστηριότητας ορίζονται τα εξής: καθορίζεται ο χώρος όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα του Δήμου. Στην περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων για την κάθε δραστηριότητα είναι μεγαλύτερος του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων θα διεξαχθεί δημόσια κλήρωση από την επιτροπή εμποροπανήγυρης σε ημερομηνία που θα καθορίσει η ίδια.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να διεκδικήσει έως 5 θέσεις.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από δήμο Βόλου αναφέρεται ότι  
Η ετήσια εμποροπανήγυρη στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή από τις 24 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2015 στο Δήμο Βόλου και μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421028251

Τα Γενικά Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :

1. Κατάθεση σχετικής αίτησης - δελτίου συμμετοχής, που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο ή την Επωνυμία του αιτούντος, Όνομα Πατρός, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή θεωρημένο διαβατήριο για αλλοδαπούς, με την

αντίστοιχη άδεια παραμονής σε ισχύ, Διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ και ΔΥΟ, Αριθμό τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση αν υπάρχει και Πωλούμενο είδος

2. Απόδειξη Ταμειακής μηχανής.

3. Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ ή επανεκτύπωση δραστηριότητας από το TAXISNET.

4. Δημοτική Ενημερότητα από τον Δήμο Βόλου (άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).

Η άδεια συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη θα εκδίδεται έως 4 ημέρες πριν την έναρξη της εμποροπανήγυρης και ΔΕΝ θα χορηγείται, αν δεν προσκομίζει έκαστος ενδιαφερόμενος βεβαίωση εξόφλησης των τελών χρήσης για τον Δήμο.

Επιπλέον δικαιολογητικά για κυλικεία, ψησταριές, θέσεις λουκουμάδων, χαλβάδων, ξηρών καρπών και ζαχαρωτών, που θα συμμετάσχουν στην εμποροπανήγυρη (υπάγονται στην κατηγορία «επιχείρηση μαζικής εστίασης – επιχείρηση παρασκευής και προσφοράς τροφίμων και ποτών σε προσωρινό χώρο»):

1) κάτοψη υπαίθριου χώρου εις τριπλούν υπογεγραμμένη από μηχανικό,

2) διάγραμμα ροής δραστηριότητας καταστήματος με τεχνική έκθεση της επιχείρησης εις τριπλούν,

3) υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ή αναγομωτή του πυροσβεστήρα (6 kg) που θα χρησιμοποιήσει ο εκθέτης, για την καλή λειτουργία του

4) Πιστοποιητικό υγείας όλου του προσωπικού που θα απασχολείται

5) Πιστοποιητικό εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ

6) Υπεύθυνη Δήλωση υγειονομικού και αγορανομικού υπεύθυνου

7) δύο φωτογραφίες

Επισημαίνεται ότι :

Α) Για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης θα προηγηθεί ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου