Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ποιητική και μουσική βραδιά «Οίνωψ Πόντος»


Ποιητική και μουσική βραδιά «Οίνωψ Πόντος»

Από την ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam



POETRY AFISA

Στα πλαίσια του θεματικού έτους αφιερωμένου στη θάλασσα από την Μαγνήτων Κιβωτό η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam συνεισφέρει μια προσέγγιση με όχημα την ποίηση και την μουσική με θέμα «ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ» την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Τελωνείο Βόλου .
Η ομώνυμη αναφορά γίνεται στην Οδύσσεια και γέννησε διαφορετικές γνώμες για την ερμηνεία της. Η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam την προσεγγίζει ως την θάλασσα που κοχλάζει όπως ο μούστος από τις δυνάμεις που ζυμώνονται μέσα της. Απέραντη ενέργεια που ορίζει τη ζωή και το θάνατο , χαρίζει έμπνευση για κάθε είδους δημιουργία , ανοίγει δρόμους και κλείνει δρόμους , άλλοτε φέρνει κοντά και άλλοτε χωρίζει τους ανθρώπους, μήτρα που δίνει τη ζωή και υγρός τάφος, γεννά , θανατώνει , αναγεννά. Αλλά και σύμβολο ενότητας όπου το μέρος του ανθρώπινου ψυχισμού συναντά το όλον, μήτρα που το έμβρυο μέσα της αναπτύσσεται , μητέρα και ερωμένη.
Γράφουν και απαγγέλουν: Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Σπύρος Μακρυγιάννη, Ποιητής εκ Πηλίου, Έλλη Σαμαλίδου, Teuta Sadiku, Sirona Medicus, Έλενα Ψαραλίδου . Μελοποιούν και τραγουδούν η Έλλη Σαμαλίδου και η Κασσιανή Αμυγδαλίτση στο ηλεκτρικό πιάνο.
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πρασιά του Τελωνείου Βόλου σε έναν ειδυλλιακό χώρο δίπλα στη θάλασσα, ενώ πριν και μετά την εκδήλωση θα είναι επισκέψιμο το μουσείο του Τελωνειακής Ιστορίας Βόλου, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο πολιτιστικός φορέας της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam και το Τελωνείο Βόλου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου