Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΒΟΛΟΣ και HOTSPOT

ΕΛΕΟΣ! Ο Επίσκοπος ΙΓΝΑΤΙΟΣ θέλει ΗΟΤSPOT στον Αγιο Ανδρέα ΦΥΤΟΚΟΥ;

KYKΛΟΦΟΡΕΙ Η ΦΗΜΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ, ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΕΡΙΞ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ
ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΘ ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΦΥΤΟΚΟ, ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOTSPOT, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ!!
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ  ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!! ΤΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ!! ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ!!!

****

ΒΟΛΟΣ: Εκτός του Αγίου Ανδρέα Φυτόκου, ποιά σημεία της ΠΟΛΗΣ θα ήταν κατάλληλα για HOTSPOT;

AΝΟΙΞΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOTSPOT ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΒΟΛΟΣ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ  ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΦΡΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

****


ΒΟΛΟΣ: Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο για το ΗΟTSPOT


Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται για την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την αντιμετώπιση του θέματος που έχει ανακύψει με το θέμα των προσφύγων και της εδώ παραμονής τους.

Ήδη πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου τόσο των μελών της ομάδας πλειοψηφίας όσο και των προέδρων των τοπικών και δημοτικών ενοτήτων με το ίδιο θέμα.

***

ΑΧ. ΜΠΕΟΣ: ΝΑΙ στην φιλοξενία προσφύγων, ΟΧΙ όμως προχειρότητες σε αυτή την πόλη

Tρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, 15:45
ΑΧ. ΜΠΕΟΣ: ΝΑΙ στην φιλοξενία προσφύγων, ΟΧΙ όμως προχειρότητες σε αυτή την πόλη
"Έχουμε λύσεις, όμως όχι πρόχειρες. Και χώρο. Αλλά ερωτηθήκαμε; Δεν ερωτηθήκαμε από κανέναν... Δεν θα πετάξουμε 100 - 200 - 500 ανθρώπινες ψυχές"
Την κατ' αρχήν θετική στάση της Δημοτικής Αρχής στο ενδεχόμενο δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βόλο επανέλαβε σε δηλώσεις του ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό ισχύει μόνο εφ' όσον υπάρξει προηγουμένως διάλογος για τη διασφάλιση όλων των αναγκαίων συνθηκών και για την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων αυτών, αλλά και για την λειτουργία της πόλης.

Ο κ. Μπέος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόνισε ότι αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες, χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου, δεν θα γίνουν αποδεκτές και προειδοποίησε για αντιδράσεις αν δεν ληφθούν υπόψη οι επιθυμίες και οι προτάσεις της πόλης.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του Δήμαρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, έχουν ως εξής:

«Φασίζουσες νοοτροπίες και τρόποι διαχείρισης τέτοιων λεπτών ζητημάτων, επιτρέψτε μου, χωρίς να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση ή πολιτική σκοπιμότητα, σε αυτήν εδώ την πόλη δεν επιτρέπονται. Στην πόλη μας αποφασίζουμε εμείς και όταν λέω εμείς εννοώ όλοι μας. Δεν αποφασίζει η εξουσία των Αθηνών και αυτό γιατί πρώτον δεν γνωρίζει την πόλη μας, δεν γνωρίζει τα προβλήματα και δεν γνωρίζει τον σωστό τρόπο διαχείρισης τέτοιων θεμάτων. Η πόλη του Βόλου δεν είναι καταρχήν αντίθετη στο να φιλοξενήσει αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους, τους πρόσφυγες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα εκμεταλλευτούμε ανθρώπινες ψυχές.

Σήμερα λοιπόν τι διαπιστώσαμε στον Άγιο Αντρέα στο Φυτόκο όπου και πήγαμε; Ότι ήταν συνεργεία του Στρατού, μίλησα με τον Στρατηγό και μετράγανε για να βάλουν σκηνές. Στον Βόλο αυτό δεν θα γίνει με τίποτα και θα ζητήσω την συνδρομή των πολιτών να βγουν στον δρόμο αν χρειαστεί. Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Ούτε θα επιτρέψω κάποιοι από την Αθήνα να εκμεταλλευτούν και να θησαυρίσουν στο όνομα του θέματος του προσφυγικού. Εμείς είμαστε εδώ ν α φιλοξενήσουμε κάτω από συνθήκες υγιεινής, ανθρωπιάς πάνω από όλα αυτούς τους ανθρώπους. Να έχουν ιατρική περίθαλψη, το μπάνιο τους και ό,τι προβλέπεται για την δημόσια υγεία. Τελεία και παύλα. Προφανώς όμως αυτά που λένε οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης φαίνεται ότι μπερδεύουν το Δημαρχείο με την πλατεία Ελευθερίας, μήπως νομίζουν ότι ο Δήμος είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και κάνανε λάθος. Το Δημαρχείο είναι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και κανείς ούτε ο Δήμαρχος, ούτε δημοτικός σύμβουλος, ούτε αντιδήμαρχος έχει ενημερωθεί από την κυβέρνηση. Εάν δεν θέλουν να έχουν διάλογο για ένα τόσο λεπτό θέμα με την σημερινή δημοτική αρχή θα τους προτείναμε να πάνε στην Λάρισα που ο Δήμαρχος είναι και φιλικά προσκείμενος στην Κυβέρνηση, έχει υποδομές, έχει στρατόπεδα μεγάλα, έχει αποθήκες ανενεργές, έχει σιδηρόδρομο, έχει την Εθνική οδό, γιατί επέλεξαν την πόλη του Βόλου; Εάν επιλέξανε την πόλη του Βόλου, ο Βόλος έχει μια διαφορετική κουλτούρα, μια διαφορετική ευαισθησία και μια διαφορετική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα, θα συναινέσουμε και θα συμβάλλουμε αλλά θα αποφασίσει η πόλη του Βόλου όχι ο κάθε περαστικός και ο κάθε τυχαίος.

Ερώτηση: Όταν λέτε πρέπει να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες και όχι αντίσκηνα τι εννοείται; Θα πρέπει να μπουν κοντέινερ;

Έχουμε λύσεις, όμως όχι πρόχειρες. Και χώρο. Αλλά ερωτηθήκαμε; Δεν ερωτηθήκαμε από κανέναν. Αν δηλαδή στην πόλη του Βόλου δεν ερωτηθεί η δημοτική αρχή τότε ποιος θα ερωτηθεί; Έχουμε καλύτερους χώρους από τον Άγιο Αντρέα, την περιοχή του Φυτόκου, πιο προσβάσιμους χώρους, πιο ανθρώπινους και πιο λειτουργικούς. Ας μας ρωτήσουν, τι να κάνουμε εμείς; Αυθαιρεσία σε αυτή την πόλη πάντως με την σημερινή δημοτική αρχή δεν θα γίνει με τίποτα. Είμαστε παρόντες στα προβλήματα και είμαστε παρόντες να αγκαλιάσουμε ανθρώπινα ζητήματα αλλά πάντα μέσα από την διαδικασία να βλέπουμε τον άνθρωπο απέναντι άσχετα της εθνικότητας του, να μην εκμεταλλευτούμε το πρόβλημα αυτό. Είναι ντροπή το 2016 να βιώσουν άνθρωποι, ας είναι από τρίτες χώρες, πράγματα που βίωσε ο ελληνισμός πριν από 100 χρόνια, ντροπή.

Αν δεν ερωτηθούμε, δεν γίνει ένας χώρος ανθρώπινος δεν θα συναινέσουμε να έρθουν εδώ. Αν θέλουν να διχάσουν την πόλη και να έρθουμε σε αντιπαλότητα εμείς δεν το επιθυμούμε αυτό. Και λέμε συναινούμε κάτω από προϋποθέσεις. Δεν θα πάνε σε μια περιοχή πρόσφυγες που θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε κατοίκους του Βόλου, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και πρόβλημα δεν είναι μόνο να ενοχλήσει τον γείτονα ή την περιοχή, είναι οι υποδομές. Υπάρχει αποχετευτικό, ύδρευση; Υπάρχουν χώροι υγιεινής; Υπάρχει πρόβλεψη για ιατρική περίθαλψη; Να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά. Δεν θα πετάξουμε 100 - 200 - 500 ανθρώπινες ψυχές για να πάρουν κάποιοι τα λεφτά και να κάνουν αρπαχτή. Προχειρότητες όχι σε αυτή την πόλη.

Ερώτηση: Η πρόταση σας που είπατε;

Να έρθει πρώτα το αίτημα, να κάτσουμε να το συζητήσουμε και μετά να καταθέσουμε 2-3 προτάσεις. Είμαστε έτοιμοι και οι υπηρεσίες και οι εθελοντές. Πληροφορήθηκα από τους δημοσιογράφους ότι πήγαν στο Πανεπιστήμιο να ζητήσουν την συνδρομή εθελοντικά κάποιων φοιτητών. Η πόλη του Βόλου είναι πρωταθλήτρια στον εθελοντισμό. Εθελοντές λοιπόν υπάρχουν, αλλά κάτω από άλλες συνθήκες, όχι από αυτές».


Ακολουθεί η αλληλογραφία που είχε ο Δήμος Βόλου τις προηγούμενες 15 ημέρες με τα αρμόδια Υπουργεία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες:
1.png
2.png
3.png
π4.png
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου