Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

«Κλειδώνει» στο Φυτόκο το κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων;

«Κλειδώνει» στο Φυτόκο το κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων;


ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
«Κλειδώνει» η περιοχή του Αγ. Ανδρέα, για την διαμόρφωση του χώρου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων βάσει του σχεδιασμού που γίνεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, ο χώρος τελικά που επελέγη από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κρίθηκε κατάλληλος και το μόνο που απομένει είναι η διαμόρφωσή του από το Μηχανικό, η εγκατάσταση αποχέτευσης, που εκτιμάται ότι είναι θέμα ημερών να γίνει και στη συνέχεια η τοποθέτηση στο χώρο περίπου 11 στρεμμάτων, 80 σκηνών των έξι ατόμων, με τους χώρους υγιεινής που απαιτούνται. Όσον αφορά στο σύστημα ύδρευσης, τις συνδέσεις αναμένεται να αναλάβει η ΔΕΥΑΜΒ.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η χωρητικότητα του κέντρου υποδοχής Φυτόκου, θα έχει δυναμικότητα 480 ατόμων περίπου, αλλά από το γεγονός ότι θα τοποθετηθούν σκηνές και όχι λυόμενοι οικίσκοι, ενισχύει την άποψη της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, που, μεταφέροντας την άποψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι στο χώρο θα γίνεται απλά καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων, που δεν θα μένουν στο κέντρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυξήθηκαν τα λεωφορεία στον Αλμυρό
Στο μεταξύ, στα 13 αυξήθηκαν τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες και έχει σταματήσει η Αστυνομία στον Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων Αλμυρού. Οι πρόσφυγες έχουν κατεύθυνση την Ειδομένη και άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά επειδή υπάρχει πολυκοσμία στο σημείο, η Αστυνομία σταματά λεωφορεία των προσφύγων, για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Ήδη οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές στο χώρο στάθμευσης του ΣΕΑ, άλλοι, διανυκτερεύουν στα λεωφορεία, ενώ πρόβλημα υπάρχει με τις συνθήκες υγιεινής, διότι στο χώρο υπάρχουν πάνω από 500 άνθρωποι και χρησιμοποιούν τις τουαλέτες των ΣΕΑ.
Επίσης, δεν έχει ληφθεί μέριμνα από την Πολιτεία για τη σίτιση αυτών των ανθρώπων, κάτι όπως που, προς το παρόν, αναπληρώνεται από την αλληλεγγύη φορέων και πολιτών της Μαγνησίας, που σπεύδεουν από το βράδυ της Δευτέρας στο χώρο και προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ στους πρόσφυγες προσφέρθηκε και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από γιατρούς του Κέντρου Υείας Αλμυρού.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου