Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αντιδράσεις κατοίκων Φυτόκου Βόλου στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων

Αντιδράσεις κατοίκων Φυτόκου Βόλου στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων

Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα ΚΑΟΑ στο Μαλάκι προτείνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ανδρέα στο Φυτόκο που σήμερα το απόγευμα πραγματοποίησαν Λαϊκή Συνέλευση που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Αγροτικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Φυτόκου Παν. Μαστροπαναγιώτης. 
Όπως επισήμανε οι κάτοικοι έμειναν άφωνοι ΄ταν άκουσαν για την προγραμματισμό δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους και εξέφρασαν φόβους ότι η περιοχή τους θα υποβαθμιστεί. Κάποιοι πολίτες εξέφρασαν φόβους και για τυχόν έκνομες πράξεις από την πλευρά των προσφύγων που θα μένουν εκεί, έστω και προσωρινά. Στην τοποθέτησή του ο εφημέριος του Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέας π. Ιωάννης, επισήμανε ότι παίζονται παιχνίδια και ο κόσμος θα πρέπει να μείνει ενωμένος, να μην επηρεάζεται από κόμματα ενώ εκτίμησε ότι τελικά δεν θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος πέριξ της εκκλησίας για τη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης προσφύγων.

Στο μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το Δ.Σ. του Συλλόγου που συνεδρίασε για το θέμα και αποφάσισε:

«Να καταγγείλει όσους παίρνουν αποφάσεις πίσω από τις πλάτες της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή τοπικούς βουλευτές κι εκκλησιαστικές αρχές κι όσους ενέχονται κρυφά ή φανερά στο σχεδιασμό αυτόν.

Επί της ουσίας εκτιμούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αναδιανομής της φτώχειας κι είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε για να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια.
Η μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών με κάλυψη ανθρωπιστικές δικαιολογίες θα μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία όπου οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία κι αδύναμοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη ζωή.

Τα προβλήματα αυτά που δημιουργεί ο πόλεμος στη Συρία δεν μπορούν να λυθούν σε βάρος άλλων λαών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Καλούμε σε Γενική συνέλευση τους κατοίκους της περιοχής του Φυτόκου στις 6 σήμερα το απόγευμα στον χώρο του Αγ. Ανδρέα».

Σημειώνεται οτι το θέμα της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βολου, αύριο στις δυο το μεσημέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου